martes, 31 de marzo de 2009

2. DEBAT


HOLA A TOTHOM,



Resulta difícil poder explicar tot allò relatiu al debat en poquetes línies, i evitant fer una aportació extensa i aburrida.


Primer, m'agradaria comentar que el debat ens ha permès posar en pràctica tots aquells coneixements nous que havíem après en tan poc temps. Debatre és una manera d'organitzar la informació per tal de no perdre el fil i anar afegint i completant allò que els companys i companyes han dit en la seva darrera aportació. No és fàcil, però, perquè fer un debat conjunt amb un fil conductor implica haver-se de llegir TOTES les aportacions anteriors, trobar quelcom de nou que aporti noves idees i suscitar les reaccions dels companys.


Evidentment que el cas plantejat era un molt bon cas, i que en pocs minuts de duració ens donava peu per a dir moltes coses, i per a posicionar-nos en una postura o altra.


Potser m'he arribat a plantejar coses que fins ara no me les havia plantejat, tot i que pensava que la meva postura era oberta a noves cultures...de totes les aportacions, la que m'ha arribat més és el concepte d'etnocentrisme, i més concretament, l'eurocentrisme, perquè era un fet que desconeixia i que no havia pensat MAI en ell, indirectament el recolzava i ara el detesto!


En quant a dificultats...les que he comentat anteriorment, com en qualsevol debat sempre és molt complex no reiterar-te en informacions, aportar idees noves que segueixin el fil conductor i crear aquell puntet de discerniment en els companys!!


No obstant, i fent una crítica personal, potser ens ha faltat en alguns casos aprofundir més en alguns conceptes, tot i que en general, insisteixo, hem intentat anar a la gènesis de la qüestió.


indiscutiblement, la meva opinió del debat és molt positiva i crec que hem participat de manera crítica, molt raonablement i ens ha ajudat a poder arribar a unes conclusions necessàries per plantejar-te la teva tasca educativa d'una manera ...diferent?


No hay comentarios:

Publicar un comentario