viernes, 29 de mayo de 2009

4.2. VALORACIÓ DE RECURSOS PER A LA INTERCULTURALITAT

HOLA A TOTHOM,

PRIMER DE TOT L'ENHORABONA AL GRUP DEL MANU, LA RAQUEL I LA TÀNIA PER LA SEVA WEBQUEST.

És una webquest que primer de tot ressalta per la seva originalitat i per la seva atracció al públic al qual es dirigeix. Està pensada per a que de forma lúdics els alumnes adquireixin coneixements del que és la interculturalitat.

En quant a la part més formal, cal destacar l'apropiació de colors i formes, amb un bon constrast que permet una lectura plàcida i sense cansar els ulls...
En quant als temes tractats referits a la interculturalitat m'agradaria destacar el tractament que es fa de les cultures, en tant que abarca l'art, l'arquitectura, les religions, els símbols, etc...i és que la interculturalitat ha de superar l'etnocentrisme i conéixer altres realitats culturals, i de quina millor manera que adoptant el rol que els hi pertoca.

La informació que es dóna als alumnes està presentada de forma clara, senzilla i detallada, per tant s'evita en tot moment l'ambiguëtat i el desconcert de no saber què fer.

És interessant també ressaltar l'autoconeixement i l'autocrítica que es fomenta en tot moment. Això és molt positiu per a la convivència.

El debat els fomenta el pensament crític sobre la diversitat cultural, i permet una aproximació a allò que coneixem com a interculturalitat. treballa entre d'altres valors la tolerància, la convivència, el respecte, etc.

Crec que el nivell d'interculturalitat que heu aconseguit sobrepassa el nivell mitjà i aconsegueix un nivell alt que implica la creació d'un llenguatge cultural nou.

MOLTES FELICITATS, M'HA AGRADAT MOLTÍSSIM I CONVIDO A LA RESTA DE COMPANYS A QUE LA VISITIN.
HI PODEU ACCEDIR O FENT UN CLICK AL TÍTOL O FENT UN CLICK AQUÍ MATEIX:
PER ACABAR, FARÉ UN BREU COMENTARI DEL QUE M'HA SUPOSAT A NIVELL PERSONAL-PROFESSIONAL L'ELABORACIÓ DE LA PAC2 I LA PAC3.
Com ja he comentat en altres ocasions, l'elaboració d'aquestes activitats m'ha permés establir un vincle amb les noves tecnologies que no tenia i que desconeixia per complet. Realment hi han treballs molt bons en línia i amb idees molt bones i variades. Crec que és un recurs que no ha de passar per alt en l'àmbit educatiu ja que és una eina que resulta molt atractiva per l'alumnat. Trenca amb la metodologia tradicional del paper i llapis, i els endisa en un món que coneixen molt bé, l'ordinador.
D'altra banda, utilitzar aquesta recurs per a formar el professorat és del tot funcional, i esquematitza el contingut de tal forma que possibilita un aprenentatge més proper i significatiu.
Bé, amb aquesta experiència en creadors de material en línia hem arribat a ser capaços de catalogar diferents recursos i a més a més, a ser crítics amb ells.
Crec que bona part de la formació continua que ha de tenir un professional en educació es basa en fets com aquest, en aprendre noves possibilitats que estan a l'abast per a innovar en l'aula. No s'han de deixar de banda les classes magistrals però complementant-les amb recursos tecnològics que reforcin l'aprenentatge.
I això com a futurs psicopedagogs ho hem de contemplar ja que ampliar el ventall d'eines.
Recordem que el punt de partida de qualsevol intervenció psicopedagògica (des d'una perspectiva constructivista) és el coneixement de la interacció entre les característiques de l'alumnat i els contextos en què es desenvolupa, explorant les possibilitats d'oferir una resposta adequada a les necessitats d'aquest alumnat i proposant les alternatives o els canvis que serien desitjables.
El psicopedagog, entre d'altres funcions, té la de assessorar en els processos d'ensenyament i aprenentatge, per tant, cal que prèviament tingui un bon coneixement i una bona formació.
Personalment valoro molt positivament aquestes dues activitats perquè a més a més de treballar conceptes teòrics de l'assignatura: nivell d'interculturalitat, etnocentrisme, relativisme, convivència, tolerància, etc, hem pogut ser partíceps de treballs en línia que són del tot vàlids i que poden servir d'exemple per a altres persones.
Res més a dir, felicito als companys i companyes pels treballs que han fet, els resultats són del tot sorprenents.

No hay comentarios:

Publicar un comentario